måndag 22 mars 2010

Rebbetuaröd till Hörröd 2010-03-21

Denna söndag gick vandringen mellan Rebbetuaröd och Hörröd, först en bit av Skåneleden "Ås till Ås" (Linderödsåsen), följt av en del på Österlenleden. Vandringen leddes av Birgitta och Anders Ek gemensamt och utgick från f d Rebbetuarödsgården liksom förra vandringen den 29 september 2009. Här ses vi vandra längs en visserligen lerig, men dock skogsstig. Fullt så bekvämt blev det inte hela vägen.


De 9 deltagarna (utom forografen) samlade sig till ett gruppfoto strax innan vandringen lämnade den breda vägen. Därefter blev det att pulsa i snön.








En riktig vintervandring.










Första matrasten i skogen.





Andra matrasten vid Agusa vilthägn där Ås-till-Ås-leden möter Österlenleden. Några vildsvin såg vi dock inte.








Vi såg åtskilliga viltspår, bland annat som här, några mycket tydliga älgspår.








Så nådde vi vandringens svåraste punkt, när vi skulle ta oss över en forsande bäck på en smal och hal spång. Klicka på bilden för att se de 4 småbilderna lite större. Anders Ek ledde oss över och var den ende som gick över tre gånger, vi andra nöjde oss med en gång.




Sedan fortsatte vi Österlenleden uppe på en getryggsås med utsikt över omgivande delvis översvämmade landskap. Solen lyste på oss lite då och då under vandringen, det var flera plusgrader och mycket snö skulle smälta undan,





Till sist nådde vi målet som var Hörröds kyrka. Vandrarna syns utspridda på stigen nedanför kyrkan.

/Joachim Krumlinde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar